Marieke Bloem
/

Kindercoach en jeugdcoach

 


Welkom bij Marieke Bloem,

Kinder- en Jeugdcoach

 

We leven in een hectische tijd met veel verplichtingen en afleidingen. Kinderen en hun ouders hebben soms het gevoel dat ze worden 'geleefd'.  Kinderen ontwikkelen zich in een enorm tempo en daarbij zijn ze druk met school, (sport)clubs, vrienden en internet. Dan kan het opeens gebeuren dat je kind niet meer zo lekker in zijn vel zit. Je kind kan (onverklaarbaar) boos, verdrietig of angstig zijn. Of misschien houdt hij zich wel wakker met allerlei piekergedachten!

Kindercoaching kan helpen om je kind op zijn eigen manier weer meer balans te laten krijgen in voelen, denken en doen.

 

Herken jij dit?

 

  • Je kind zit niet lekker in zijn vel en daarover maak je je zorgen.
  • Er zijn veranderingen in jullie leven waardoor je kind dreigt vast te lopen.
  • Jouw kind is boos en je weet niet hoe dat komt. Het maakt je onzeker.
  • Je kind vindt het lastig vriendjes en vriendinnetjes te maken.
  • Je hebt het gevoel dat er veel meer in zit dan eruit komt.
  •  Je wordt geconfronteerd met allerlei aspecten van het ouderschap. Je wil het graag anders doen, maar hoe dan?

Ben je nieuwsgierig geworden? Bel me dan.  Eerst maken we kennis tijdens een telefonische sessie, zonder verplichtingen. Zo ontdekken we of ik wat voor je kan betekenen.

 

‘Alles wat aandacht krijgt, groeit.’  

Ons kind van 11 jaar had last van nare dromen. Hij vond het altijd fijn om naar Marieke toe te gaan. Hij heeft inzichten gekregen en geleerd hoe hij het anders aan kan pakken. Hij heeft gezien wat zijn kwaliteiten waren en dit was voor hem heel helpend!


"Op het moment dat ik vastliep in de opvoeding van mijn dochter heb ik Marieke opgezocht.  Al na een eerste afspraak gaf Marieke mij snel, simpel en eenvoudig handvatten aan die in de praktijk direct werkten.
Marieke heeft mijn dochter en mij veel dichter bij elkaar gebracht.
Ook vind ik het vaderschap weer veel leuker."

Een gescheiden vader met co-ouderschap


"Marieke heeft mij en mijn zoon  (10) geholpen bij het terugvinden van de rust in ons gezin. Door allerlei omstandigheden was mijn zoon de laatste maanden erg druk, boos en opstandig. Het lukte mijzelf niet om de situatie om te keren. 

Marieke is met ons teruggegaan naar de oorzaak en samen hebben wij stap voor stap gezorgd voor een fijne situatie. We luisteren nu beter naar elkaar en de regeltjes voelen niet meer aan als regels. De sfeer in huis is veel prettiger. Mocht het over een bepaalde tijd weer minder goed gaan, gaan wij zeker terug naar Marieke."

Moeder J.

"Marieke sluit op een mooie manier aan bij je kind. Onze dochter voelde zich direct op haar gemak en vertrouwd. Marieke heeft veel mooie manieren om kinderen zich zelfverzekerder te laten voelen. Er is ruimte voor creativiteit en ook voor een lolletje. Onze dochter is goed geholpen en gaat met meer vertrouwen zelf verder. "

Marieke bedankt.


"Onze dochter van 10 was in allerlei sociale situaties vaak onzeker en niet op haar gemak. Wij als ouders wilden haar graag helpen zodat ze zich zekerder zou voelen en meer zelfvertrouwen zou krijgen. In een aantal coaching sessies heeft Marieke haar tips gegeven die ze in de praktijk kan gebruiken. Wij merken dat ze door het toepassen van de tips veel steviger in haar schoenen staat in situaties waarin ze zich voorheen niet prettig voelde. Wij zijn heel blij met dit resultaat."

Moeder J.


“Onze zoon van 9 kwam met regelmaat thuis dat hij het op school niet leuk vond. Tevens in het veld bij de voetbal was hij met andere dingen bezig dan voetbal. Hij klaagde regelmatig over buikpijn, op school vertoonde hij vluchtgedrag door vaker dan een gemiddeld kind naar het toilet te gaan en daar langer verbleef. Tijdens het eerste gesprek met Marieke zijn wij erbij gebleven. De vervolgafspraken waren één op één waarbij een van ons de laatste 10 minuten aanschoof.  Door onze zoon anders te benaderen heeft Marieke de ‘knelpunten’ weten bloot te leggen en samen deze weten op te lossen waarbij onze zoon centraal stond en veelal zelf de oplossing aan moest dragen. In korte tijd heeft Marieke samen met ons bereikt dat onze zoon veel opener is geworden, op school geen vluchtgedrag meer vertoont en in het veld weer zijn mannetje staat”.

"Mijn zoon (5) had al langere tijd last van buikpijn en door middel van allerlei onderzoeken werd er geen medische oorzaak gevonden. De kinderarts en ook wij hadden zelf het idee dat het door spanning kon komen. We hebben een intake gedaan bij Marieke en gelijk voelde onze zoon zich erg op zijn gemak bij haar. Hij mocht zijn wie hij is en heeft geleerd om angst gedachten om te zetten naar helpende gedachten. Op een leuke manier door middel van tekenen, plaatjes en zijn eigen creativiteit toe te passen, leerde hij om te gaan met verschillende emoties. Daarnaast werd hij bewust van zijn eigen kwaliteiten wat heel goed is voor zijn zelfvertrouwen. Ook wij als ouders hebben handvatten gekregen om om te gaan met zijn gevoeligheid. Door middel van verschillende (ontspannings-)oefeningen kunnen we onze zoon helpen om rust te creëren in zijn hoofd. Ook zijn eigen fantasie kwam erg goed naar voren tijdens de sessies.  We gaan het nu een tijdje zelf proberen maar onze zoon zegt nu al dat hij zo graag nog een keer terug wil naar Marieke: “het is zo fijn daar en ze is heel lief” zegt hij. 

Wij gaan dat ook zeker doen! Marieke is een hele fijne Kindercoach en we zijn blij met het resultaat."

Een tevreden moeder.

 

 

"Toen mijn zoon van 16 twijfelde over zijn vervolgopleiding na het VMBO zijn we bij Marieke geweest. Hoewel onze zoon in eerste instantie opzag tegen coaching ervoer hij de sessies als positief. Het ontdekken van zijn kwaliteiten en de tips die hij van Marieke kreeg, gaven hem meer zelfvertrouwen en hebben hem geholpen in het maken van een keuze voor zijn vervolgopleiding. Hij zit goed in zijn vel en is tevreden met de keuze die hij heeft gemaakt dankzij Marieke."

Een tevreden moeder.

 

"Na de eerste lockdown merkten we aan onze dochter (7) dat ze veel problemen had met opstarten op school. De relatief prikkelarme omgeving hadden ervoor gezorgd dat ze zich volledig kon focussen op haar schoolwerk en dit deed ze heel goed. Eenmaal weer terug op school bleek dat ze niet zo goed kon 'presteren' als thuis, waardoor ze boos werd op zichzelf en zichzelf kwalijk nam dat ze dingen fout had gedaan. 
Na de zomervakantie merkten we dat ze steeds hogere eisen stelde aan zichzelf en dat ze in sociale situaties soms zo overprikkeld was waardoor hele boze en/of verdrietige buien ontstonden die niet pasten bij haar karakter. 
Marieke heeft haar geholpen inzicht te krijgen in de manier waarop ze denkt en wat ze daarbij van zichzelf verwacht. Door spelletjes, voorlezen, tekeningen en spreuken werd ze meegenomen naar meer realistische verwachtingen en kwam langzamerhand onze vrolijke,
enthousiaste dochter weer terug. Met als bonus dat ze de wereld weer open bekijkt. De open blik en houding van Marieke heeft daar zeker aan bijgedragen!"